Riječ dekana

Vrijeme u kojem živimo, brz razvoj tehnologija i neograničen protok informacija su učinili da potrebe za napredovanjem i usavršavanjem postanu jedan od imperativa života i rada svakog pojedinca. Naš Ekonomski fakultet je spoznao ovu činjenicu i nastoji da kreira takvo radno okruženje u kome je vrhunsko obrazovanje pojedinca najvažniji zadatak.

Mi vjerujemo da studiranje ne znači samo cjelodnevno sjedenje u učionicama, ili pak, provođenje beskrajnih sati uz knjige i računare. Naše shvatanje studiranja podrazumijeva fini proces transformacije u kome širite svoje vidike i tokom koga se formirate, ne samo kao stručnjaci, nego i kao ugledni građani i dobre osobe.

Studijski programi na Ekonomskom fakultetu su kreirani po ugledu na najprestižnije svjetske univerzitete, i istovremeno prilagođeni da zadovolje zahtjeve domaćeg tržišta rada. Moderno uređen prostor i profesionalno akademsko i administrativno osoblje su osnova za sticanje kvalitetnih znanja. Naši profesori i asistenti su stručnjaci koji uživaju visoku reputaciju u zemlji i inostranstvu, a ono na čemu insistiramo i što smatramo velikom prednošću jeste bliska saradnja nastavnog osoblja i studenata. Naš student nije samo broj. Student je u centru pažnje i predstavlja najvažniju kariku u akademskom procesu.

Vjerujemo da, ukoliko tražite kvalitetno obrazovanje koje će vam omogućiti da spremno i sigurno uzmete budućnost u svoje ruke, Ekonomski fakultet je pravo mjesto za vas.

Želimo vam srdačnu dobrodošlicu u veliku porodicu Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Privredna akademija”!

Dekan Ekonomskog fakulteta

Prof.dr Vaso Arsenović

VasoArsenovic
Biografija

Vaso Arsenović, doktor ekonomskih nauka, rođen je 1978. godine u Bijeljini, gdje je završio osnovnu i srednju školu kao vukovac i učenik generacije. Diplomirao je 2000. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, magistrirao 2008. godine, a doktorirao je 2010. godine.

Radnu karijeru je započeo 2000-te godine u realnom sektoru, a zatim je kao asistent i profesor radio na dva univerziteta, Slobomir P univerzitetu gdje je bio dekan Ekonomskog fakulteta i v.d. rektor Univerziteta i na Nezavisnom univerzitetu Banja Luka gdje je obavljao i funkciju dekana Ekonomskog fakulteta.

Bio je i načelnik Odjeljenja za finansije Grada Bijeljina. Od 2017. godine je u ZEDP „Elektro-Bijeljina“, gdje je bio na pozicijama izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, a zatim na mjestu direktora preduzeća. Trenutno je u kabinetu uprave preduzeća kao savjetnik. Odbornik je u Skupštini Grada Bijeljina.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta „Privredna akademija“ je od 2023. godine. Član je niza stručnih, profesionalnih i sportskih udruženja. Posvećen je humanitarnom i društveno odgovornom radu.

Živi u Bijeljini. Oženjen je i ima jedno dijete.