Dana 18.05.2024 je na Univerzitetu „Privredna akademija“ Brčko distrikt BiH upriličeno potpisivanje memoranduma o saradnji sa Procredit bankom. Memorandumu su prisustvovali dekan Tehničkog Fakulteta Univerziteta „Privredna akademija“ Brčko prof.dr. Velemir Zekić, Maja Hadžić-Šljivić, Zamjenica direktora Procredit banke(filijala Tuzla), Mevlida Đečević-Koštrebić, Stručni saradnik u Odijeljenju za ljudske reusurse, Selma Tursunović, Savjetnik za poslovanje sa malim preduzećima, te brojni studenti prvog i drugog ciklusa Univerziteta „ Privredna akademija“

„Ova saradnja sa Procredit bankom je izuzetno važna za naš Univerzitet i za sve naše studente“ izjavio je dekan Tehničkog fakulteta prof.dr. Velemir Zekić „ Osim što će imati mogućnost da steknu neprocjenljivo iskustvo kroz praksu, studenti koji su na završnim godinama prvog i drugog ciklusa imat će priliku da započnu svoje karijere u prestižnoj banci poput Procredit banke“, dodao je prof. dr. Zekić.

Predstavnici Procredit banke izrazili su oduševljenje zbog ove saradnje, ističući da je to prilika da podrže mlade i ambiciozne studente i doprinesu razvoju budućih lidera u bankarstvu.

Ova saradnja nije samo simbolični gest, već praktična inicijativa koja obećava da će imati dugoročan uticaj na profesionalni razvoj studenata Univerziteta „Privredna akademija“ Brčko.

Procredit banka kroz svoje programe nudi niz mogućnosti studentima sa Univerziteta „Privredna akademija“ u pravcu zaposlenja, studentske prakse i drugih oblika saradnje.

Očekuje se da će ova saradnja postaviti nove standarde u integraciji visokog obrazovanja, otvarajući vrata za buduće generacije mladih profesionalaca.

Univerzitet “Privredna akademija” Brčko distrikt BiH

Petra Kočića br. 6,
76100 Brčko distrikt

T: +387 0(49) 201 808
M: +387 0(63) 356 377

E: studentskasluzba.pa@gmail.com