Magistarske studije – Menadžment

Student koji odbrani magistarski rad poslije položenih svih nastavnih predmeta predviđenih nastavnim planom i programom za dva semestara dobija uvjerenje o završenom studijskom program sa 60 ECTS bodova, i to magistar menadžer na odgovarajućem modulu – 60 ECTS.

Menadžment

Ovaj program se bavi naprednim konceptima upravljanja organizacijama i poslovnim procesima. Studenti će razviti dublje razumijevanje strategija, liderstva, finansijskog upravljanja i operativnih aspekata poslovanja.

Menadžmenta gastronomije i restoraterstva

Fokusira se na upravljanje operacijama u ugostiteljskoj industriji. Studenti uče o poslovnim aspektima restorana, kvaliteti usluge, inovacijama u hrani i piću te strategijama uspješnog vođenja ugostiteljskog poslovanja.

Menadžment za međunarodno poslovanje i diplomatiju

Ovaj program kombinira poslovno upravljanje s međunarodnim odnosima i diplomacijom. Studenti će razumjeti globalno poslovanje i razvoj međunarodnih odnosa, pripremajući se za uloge koje zahtijevaju oboje.

Menadžment malih i srednjih preduzeća

Ovaj program se usredotočuje na specifične izazove i strategije za vođenje malih i srednjih preduzeća. Studenti uče kako optimizirati resurse, upravljati rastom i donositi odluke u okruženju manjih poslovnih jedinica.

Menadžment u javnoj upravi

Ovaj program se bavi upravljanjem u javnom sektoru, učeći studente o zakonodavstvu, politikama i vještinama upravljanja resursima u javnoj administraciji.

Menadžment u zdravstvu

Ovaj program se usmjerava na upravljanje zdravstvenim organizacijama i procesima. Studenti će se baviti zdravstvenim sustavima, kvalitetom skrbi, financijama i upravljanjem ljudskim resursima u zdravstvenom sektoru.